CNB 2013 etapa finala de la Iasi 16-17 martie


La Iasi..


..am ajuns in mare cei care aveam o sansa la titlu, adica cine castiga la Iasi dintre Margica, Maty, eu, TT si Pti, castiga si titlul de campion national. Totul s-a decis la ultima etapa de la Iasi, unde din pacate am fost doar 13 oameni la seniori si ceva mai putine fete la senioare, desi daca te uitai la finala de fete niciuna nu avea 18 ani. 

O sa scriu cate ceva de trasee, dar intentia nu este de a "comenta" traseele, ci doar de a descrie pe scurt cate ceva din traseele amenajate de baietii din Iasi. Din cate stiu traseele au fost amenajate de Kobe si Adrian.
Fiind foarte putini oameni ar fi fost ideal sa intram direct in semifinala si finala in aceasi zi, adica totul sa se intample sambata, iar duminica eventual sa mergem la Sihla, pentru ca era o vreme superba de bouldering afara. Insa pentru ca in acelasi uichend avea loc si competitia copiilor, nu s-a putut sa stangem totul la o singura zi.


Calificari :

Traseul 1:  avea o plecare interesanta, cu un pas inainte de intermediara. Trebuia sa intri bine pe umarul stang, pe care eram accidentat, am simtit ceva durere in umar, insa am mers pana in intermediara, dupa care odata luata intermediara, restul era usor

Traseul 2 : un portocaliu in partea de "tavan" a salii, cu prize medii spre bune, cu un acrosaj pe calcai, un traseu bine gandit, care iti putea pune probleme la top daca nu erai atent, chiar pe "buza" panoului fiind o priza destul scursa, iar la top trebuia iar sa fii atent sa il controlezi bine, ultima miscare la top fiind una mai lunga dar nu grea. Traseul se putea face in mai multe feluri in parte de jos, la intrare, dupa care in partea de sus erai "obligat" sa treci prin secventa gandita de amenajatori.



Traseul 3 : a fost cel care mi-a placut cel mai mult in calificari desi era usor, cu multe prize, erau prize pe care le tineai cu toata palma, oarecum scurse (dar bune) iar pozitiile lor erau bine gandite, astfel incat sa te faca sa te misti. Topul era din 2 prize pe care le puteai dubla usor cu un acrosaj pe piciorul drept.

Traseul 4:  era mi s-a parut cel mai "smecher" pentru ca, in primul rand aveai niste restrictii, pe partile laterale, unde imi tot venea sa imi arunc picioarele, si in al doilea rand pentru ca topul era o priza intoarsa, cu partea de sus foarte scursa, iar priza buna era de inversa, nu foarte mare si nici adanca. Trebuia sa te duci controlat si sa fii atent la dublat.

Traseul 5: avea o plecare cu sarit pe o priza si pus miinele pe panou. Nici acum nu imi e foarte clar daca puteai sa iei muchea din stanga la plecare sau sa sari cu miinile in prize odata urcat pe priza de la picioare. Eu am incercat sa imi gasesc echilibru pe priza respectiva, dupa care sa intru in traseu. Prizele erau mici dar destul de bune incat sa nu pune probleme mari. Putin de echilibru, de miscat pe fata. Maty cred ca l-a facut direct fara muchea din dreapta.


Sambata seara dupa concurs ne-am plimbat putin prin Iasi pentru ca erau cam zero grade, dupa care ne-am restras la Hotel Sport ca niste sportivi ce ne aflam.

In semifinala am intrat 9 oameni :). Aproape o cat o finala:)).


Semifinala :
Traseeul 1: era oarecum asemanator cu cel din calificari, asa ca am incercat initial aceasi abordare cu o ridicare pe umarul stang, doar ca am simtit ca trebuie sa trag tare si sa ma fortez mai mult decat ar fi fost cazul, asa ca am trecut la varianta 2, pe care se pare ca am fost singurul care am vazut-o. Am facut o trecere usoare pe jos dupa care "pasul" initial la intermediara a devenit o miscare dinamica simpla. Ma asteptam sa fie un pic mai tare in partea de sus si eram destul de incordat crezand ca prizele or sa fie mai proaste, la fiecare miscare asteptand sa dau de ceva mai rau. Iesirea parea usoara, dar stiam ca trebuia sa am grija sa nu "alunec" aiurea pe fata cazuta. Nu a fost insa cazul, prizele fiind destul de bune.

Traseul 2 : la traseul alb nu m-am prins ca pot sa iau o priza de strangere si nu am reusit sa trec mai departe. Am tot incercat sa intru pe umeri. Se putea, doar ca era mult mai greu, si pentru ca am simtit ca se puteam nu mi-a mai trecut prin cap ca pot sa iau priza(intermediara) si de strangere. Nici restul nu au reusit sa il faca. Finutz si la picioare si la miini. Un traseu bun de semifinala si de gheara, de pozitie si de plan.

Traseul 3 : unul usor fara nici un pas concret, eu l-as incadra in genul traseelor de umplutura sau a actorilor "figuranti" dintr-un film. Un traseu de moral, care sa iasa repede.

Traseul 4: pe "roata" salii. O plecare din sit, cu niste miscari mai intinse la prize bune. Avea un pas in partea de jos dar usurel.

Finala: In finala am intrat toti cei care ne "luptam" pentru locul 1, plus Robert Cohn. Pti aproape era sa ramana pe dinafara, Ciprian Hura "ratand" un bloc care ar fi putut sa il puna in finala.



Traseul 1 : un traseu de 2 miscari, care de jos parea un pic mai greu, insa s-a dovedit a fi cu un jump "normal" la intrare dupa care o miscare dinanica (in cazul meu) la un top nu foarte bun, adica nu era o ranga, ci o priza scursa cu niste adancituri orizontale. Pe asta l-au facut toti din prima mai putin Pti.

Traseul 2 : a fost cel care a facut diferenta in concurs. Pentru mine aici s-a incheiat concursul. De la vizionare am vazut ca era nevoie de ceva power la intrare si asa a si fost. La prima intrare am mers cel mai bine si am reusit sa ies din tavan insa fara prea multa energie ramasa. Odata ajuns in prizele de pe fata, mi-am dat seama ca nu pot sa acrosej la mana asa cum imi facusem planul de jos, si am incercat sa ii dau dinamic la intermediara care era o priza buna, insa trebuia sa ii dai bine sa o tii. Singurii care au facut traseul asta au fost Robert si Pti. Dupa prima incercare, am mai dat inca 2 incercari reusind sa ajung din nou in aceasi pozitie insa fara energia necesara sa continui si sa fac miscarea dinamica la intermediara.

Traseul 3 : cred ca era cel mai frumos. Cu niste volume verzi, de care din pacate nu am putut sa trec. Nu am mai reusit sa ma recuperez dupa al doilea traseu. 

Traseul 4 : era asemanator cu ultimul traseu din semifinala, desi usurel nu am mai avut putere sa il fac. 

In final rezultatele de la IASI arata cam asa:

http://www.saladecatarat.ro/pdf/iasi_finala_seniori.pdf 

Dupa cum se poate vedea s-a facut diferentierea foarte frumos.

Dupa 4 etape(doar cele mai bune 3 au contat) de CNB rezultatele finale au aratat asa :

1. Micu Bogdan 251
2. Victor Dragoi 216 (AlpinClucCarpatic)
3. Mircea Struteanu 215 (AlpinClucCarpatic)
4. Matyas Luzan 198
5. Adi Margea 192
6. Robert Cohn 169 (AlpinClucCarpatic)


Deci in final am iesit Vicecampion National la Bouldering 2013
La fete a castigat Arina Trifu cu trei de locul 1, urmata de Ana Zaharia si Antonia.


Cateva concluzii CNB 2013 :
- un campionat echilibrat insa dominat in mare de aceeasi oameni, cu o singura prezenta noua, cea a lui Maty de la TM care sper sa creasca la anul si mai mult.
- la fete media de varsta cred ca este undeva la 18 ani, desi in finale majoritate aveau sub 17 ani.
- pentru mine au fost multe 4 etape iar toata " alergatura" prin tara m-a obosit si mi-a luat din timpul de antrenamente.
- la Sema nu a fost nicio competitie de seniori
-cea mai multa lume  a venit tot la Bucuresti, in rest in tara fiind la limata celor 20 sau chiar sub 20 de participanti. 
- trebuie sa am mai mare grija la recuperare de dupa concurs, avand mai multe "micro-traume" pe care a trebuit sa le "car" in tot campionatul.

Pentru ca am stat mult in sala iarna asta sper sa fie un sezon uscat si sa prind si cateva iesiri bune la stanca.
O zi buna tuturor!

Comentarii

Kobe a spus…
Bravo tata, misto comentariile, ma bucur ca v-ati simtit bine la Iasi (ati rupt Palasul mai sportivilor dupa program).

Referitor la amenajare, toate traseele la baieti au fost amenajate de Paleta, eu am amenajat exclusiv la fete. Mi-ar fi placut sa setez ceva si la baieti dar fiind in imposibilitate de a ma catara am preferat sa nu.

Felicitari pentru titlul de vicecampion si mult succes in toate!

Kobe.