14-15 sept Brati bouldering - vant, avione si soare. si noi proiecte!!

Bratilesti. Putin cam prea mult vant, un pic racoare, ceva umezeala dar in final aderenta buna. Noaptea a batut vantul din toate partile insa eu am dormit bine. Altii mai putin bine.(i-a batut cortul in cap toata noaptea).

Sambata am inceput usor cu o incalzire pe bolvanul cu "Puzzle", dupa care am trecut pe la "Hueco", apoi la "Pinceta" si in final am incercat o iesire care se pare ca este destul de grea, pentru ca nici acum nu am reusit sa o facem. Eu, TT, Ungu si Tudor.
Puzzle 7A+
 
Hueco 7A+
Pinceta 6C


Noaptea am stat la un foc bezmetic care din cauza vantului ne-a "omorat" cu fumul. La un moment dat a aparut si un avion care a trecut exact pe deasupra noastra de am zis ca se prabuseste in dealul cu bolovani. Dupa aia am aflat ca e un aeroport militar in zona si "baietii" zboara ceva mai jos, de fun sau ca asa trebuie.

Duminica, dupa o noapte cu mult vant ne-am trezit la cateva grade cu plus. Am stat la un ceai dupa care am pornit sa vedem alti boovani prin zona asta: 45.481799,26.488935 (copy/paste in google maps)

Daca vreti, puteti sa vedeti pe google maps, exact drumul de coama pentru ca "omuletul" galben e activ.
Am inceput un topo virtual usor de accesat si de updatat:(in partea dreapta sus e un buton de FULLSCREEN)


https://mapsengine.google.com/map/edit?mid=ztZt2QPrPK30.ksVimja99e0Q

Comunitatea de cataratori din RO, legat de boulder cred ca s-ar putea imparti in cateva arhetipuri (categorie) de personaje :
Prima ar fi cea a cautatorilor. Acestia cauta si umbla pe dealuri pentru a gasi "bolovanul perfect". El s-ar putea nici macar sa nu existe, pentru ca fiecare nou bolovan este bolovanul perfect pe care sunt linii si pe care orice catarator ar visa sa le catere. "Cautatorul" insa iubeste actul in sine al cautarii si nu se va opri chiar daca gaseste "bolovanul perfect".

Ce-a de-a doua ar fi cea a curatatorilor de bolovani. Acestia au privilegiul de a fi primii care descopera ceea ce se afla pe bolovanul respectiv, "prima curatare" avand loc doar o singura data si atunci se descopera prizele, miscarile, si se cauta primele solutii etc. Partea asta e si cea mai grea la gresie pentru ca se curata greu iar dupa ce cureti prizele e nevoie sa te dai de cateva ori sa se"cimenteze" gresia si sa creasca aderenta.

Cea de-a treia ar fi cea a cataratorilor. Ei sunt puternici , antrenati si gata oricand de a raspunde unei provocari cum ar fi un proiect care a fost mult incercat dar niciodata catarat.  Pentru o parte din aceasta clasa cel mai bine ar fi sa fie prizele curatate, date cu un pic de magneziu, planul sa fieclar pentru a putea fi executat rapid, poate chiar flash. Cealata parte prefera sa isi gaseasca singuri miscarile cu care sa cucereasca bolovanul.

Cea de-a patra categorie ar fi cea a cvasicataratorilor. Acestia sunt sarea si piperul cataratului romanesc. Fara acestia comunitatea ar fi una trista, fara voie buna si iarba verde. Iubesc gratarul, somnul si totul se intampla intr-un timp  in care nu trebuie  sa fie deranj de alergatura dupa aderenta, conditii perfecte si mari proiecte. 

Ar mai si niste subcategorii dar deja e prea multa poveste.

In final, scriind cele mai de sus de fapt am realizat ca nu exista o delimitare exacta a acestor caractere, FIECARE BOULDERIST AVAND IN EL O PARTE DIN CELE DE MAI SUS. 

In cazul meu ar fi cam asa :

Revenind de la poveste, unul din proiectele curatate este o compresie cu pas la iesire; Ungu si Tudor au mai curatat doua linii pe niste bolovani undeva mai sus pe deal, doar una din ele fiind catarata si am mai incercat doua trasee, unul cu un bidoigt, si alta gen "el poussif" din Font.




O zi buna sa aveti si sa ne vedem pe munti.(sau dealuri :D)

Comentarii